Grondverzet

Wat is grondverzet?

Met grondverzet bedoelt men alle werkzaamheden waarbij zand of aarde wordt verplaatst, aangevoerd of afgevoerd. Letterlijk ‘verzet’ je dus grond als voorbereiding voor bepaalde andere werken. Het is een typisch woord binnen de bouwsector en kan onder ander dienen voor:

  • Het leggen van kabels, leidingen of buizen.
  • Het uitgraven van een bouwput of kelder.
  • Het graven van sleuven ter voorbereiding van de funderingen.
  • Maar ook grote constructies zoals de aanleg van een weg, tunnel, brug of spoorlijn.

Opleiding vereist

Bij grondverzet zijn er verschillende types voertuigen, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Om een grondverzetmachine te mogen bedienen, moet je eerst een uitgebreide opleiding volgen. Hierin leer je welke machine je wanneer kunt gebruiken, hoe je de verschillende machines moet bedienen en hoe je er op een veilige manier mee moet werken.

De voornaamste modellen bij de woningbouw zijn:

  • De bobcat of minigraver voor kleine hoeveelheden grond.
  • De laadschop: een krachtig toestel op rupsbanden om grote hoeveelheden te verzetten.
  • De graafmachine: heeft een erg grote reikwijdte waardoor je vlot grote hoeveelheden grond van punt A naar punt B kunt overbrengen.

VLAREBO

Als professionele grondwerkers dienen wij ons strikt te houden aan enkele strenge wettelijke bepalingen. Het gaat hier vooral om heel wat papierwerk, gaande van een technisch verslag door een bodemsaneringsdeskundige tot de vermelding van het transport en de eindbestemming van de afgegraven grond.

Deze regels werden bepaald door VLAREBO met als hoofddoel om te voorkomen dat verontreinigde grond opnieuw kan gebruikt worden.
De regels gelden van zodra er meer dan 250m³ grond wordt afgegraven en gelden zowel voor particulieren als voor aannemers.

Diverse samenwerkingsverbanden

Bent u op zoek naar een ervaren partner om het grondverzet van uw project aan te pakken? Wij zijn uw specialist in diverse grondwerken in Oost- en West-Vlaanderen en beschikken over de nodige machines en bekwaam personeel. Dankzij onze grondige kennis van de wetgeving bent u zeker van een vlotte aanpak die voldoet aan de huidige wetten.

Bent u een gecertificeerd kraanwerker met de juiste spirit en zoekt u een job? Heeft u reeds enige ervaring met grondverzetmachines? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Regelmatig zijn wij op zoek naar ervaren personeel om ons team te vervoegen.

Contact

Voor vragen, contacteer ons vrijblijvend.